Prosimy o zawody z Danii i Czech na antenie Eleven Sports.

My, kibice do Eleven Sports.

W ostatnim czasie przybyło transmisji żużlowych to fakt i dziękujemy za to. Ale nadal zagraniczne stacje oferują swoim klientom bardzo ciekawe zawody, które w Polsce są niemożliwe do oglądania.

Mowa tutaj o zawodach z Danii transmitowane przez duński kanał TV2 Sport i 3 zawodach z Czech transmitowane przez czeski kanał CT Sport.

Jeśli chodzi o zawody w Danii jest to zawsze 6 meczy rundy zasadniczej, super-półfinał i super-finał z udziałem 4 drużyn, który wyłania Mistrza Danske Metal Speedway Ligi. Do tego należy dodać Finał IM Danii, z udziałem elity duńskiego żużla i dodatkowe zawody, np. w 2018 roku pokazano finał DMŚJ z udziałem m.in szanowanej reprezentacji Polski.

Zawody z Czech to Pardubicka Zlata Stuha w sobotę, jest turniej z udziałem najlepszych juniorów i poprzedza wielką Zlate Prilbe,w której zawsze uczestniczą najlepsi zawodnicy świata. Za to w poniedziałek po zawodach w Pardubicach jest transmisja z Memorialu Lubosa Tomicka w Pradze. Na tym turnieju również zawsze możemy oglądać najlepszych żużlowców Świata.

Myślę, że wielu kibiców chciałoby mieć możliwość śledzenia tych poważnych zawodów w swojej ulubionej stacji telewizyjnej jaką jest Eleven Sports. W końcu Eleven to dom żużla, czyż nie?

Pozdrawiamy serdecznie,

Kibice żużla.