Petycja o zmianę destrukcyjnego projektu rozbudowy linii kolejowej nr 7 na terenie Osiedla Radość w warszawskiej Dzielnicy Wawer

Skontaktuj się z autorem petycji

Kolejne działania w sprawie projektu linii kolejowej nr 7 w Radosci

2024-03-14 20:50:44

Szanowni Panstwo, od momentu załozenia Petycji zapoznałam z jej treścią nastepujące instytucje:

Dyrekcję PKP PLK, Wojewodę Mazowieckiego,  Stołecznego Konserwatora Zabytków, zawiozłam petycję do Sejmu, wysyłałam pisma do RDOŚ, Prezydenta, Premiera, Ministerstwa Infrastruktury, wszystkich posłów z okręgów warszawskich. Z Departamentu Kolejnictwa w Ministerstwie Infrastruktury otrzymałam odpowiedź, że były konsultacje społeczne i wybrano obecny projekt. To wszystko było jeszcze przed zmianą rządu, więc zaczynam jakby "od początku" kolejne działania składając do Wojewody Mazowieckiego (i do wiadomości Prezydenta Warszawy) skargi na PKP PLK, że przyjęła, zatwierdziła i zamierza zrealizować swój, destrukcyjny dla naszego osiedla, projekt. Zachecam także, abyście Państwo złożyli podobne skargi. Procedura jest taka, że do skargi trzeba się ustosunkować w ciągu miesiąca. Im więcej takich skarg wyślemy, tym wzbudzimy większe zainteresowanie naszą sprawą. Może takie działania zwrócą uwagę władz na nasz problem. Wzór skargi oraz adresy mailowe, pod które można ją wysyłać mogę udostepnić na życzenie

Beata Komarnicka

Przewodnicząca Zarzadu

Osiedla Radość

Beata Komarnicka

Pomóż uzbierać więcej podpisów tej petycji.

Jak promować petycję?

• Udostępnij petycję na swojej tablicy na Facebooku i w grupach związanych z tematyką petycji.
  • Skontaktuj się ze swoimi przyjaciółmi
    1. Napisz wiadomość, w której wyjaśnisz, dlaczego podpisujesz się pod tą petycją, jako że ludzie są bardziej skłonni złożyć swój podpis, gdy rozumieją, jak ważny jest temat.
    2. Skopiuj i wklej adres internetowy petycji do swojej wiadomości.
    3. Wyślij wiadomość za pomocą poczty e-mail, usługi SMS, serwisów Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram i LinkedIn.