Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Re:
Gdyby nauczyciele byli jednomyślni, asertywni, profesjonalni, to nie byłoby problemów i nieuzasadnionego obwiniania nauczycieli za stan rzeczy. Płacimy od lat, od zarania dziejów "za swoje winy".
Re: Re:
"Ile można ogladać każdego dnia tę samą panią, mówiącą w ten sam sposób i uczącą tymi samymi oklepanymi w I-III matodami, każego dnia przez kilka godzin. "
A cóż to za bzdurny argument!?... Zapraszam na wycieczkę po blogach nauczycieli edukacji wczesnoszkolnej. Nudy tam nie widzę. Za to widzę łzy dzieci, które kończą tę edukację. Nudnych nauczycieli to najwięcej w liceum spotkałam i podczas studiów. O tu to powiewało nudą tak bardzo, że szkoda było marnować czasu na niektóre lekcje i wykłady. Metody głównie podające (czyli to samo wyczytasz w książce przezdmiotu). A królową wykładów była niedawno jedna pani dr na uczelni, której wysiadł rzutnik i dość monotonnie słowo w słowo treść slajdów DYKTOWAŁA studentom pedagogiki. Zanim coś się o nudzie napisze, wypada nieco poczytać, bo znudzone dzieci w młodszym wieku szkolnym nie pozwolą prowadzić zajęć ;p
Stanowczo protestuję!
Po co burzyć coś, co funkcjonuje coraz lepiej??? Cała rzesza nauczycieli potrafiących pracować z młodzieżą zostanie wyrzucona na bruk! I nikt mnie nie przekona, że wszyscy znajdą zatrudnienie. Zarzuca się gimnazjalistom agresywne zachowanie, a gdy przyjrzymy się uczniom szkół podstawowych to ich także dotyczy ten problem. Już nie wspomnę o zamieszaniu i zbędnych ogromnych kosztach bezsensownej reformy,wymyślonej przez ludzi niemających pojęcia o edukacji!
podpisałam petycję, ponieważ jestem za ruchem do przodu i poprawkami tak, by doskonalić coś, a nie stać w ruszając raz w prawo, raz w lewo. obecny system nie jest zadowalający, ale skoro już w niego weszliśmy, należałoby raczej szukać poprawy, udoskonaleń, nie zaś trwonić kolejne pieniądze na wycofywanie się, zaś poprzednie skazywać na stratę
Re:
A jednak... dla dobrej zmiany możesz zostać zwolniona i tyle. Cóż nauczyciele to już taki zawód ze każdy robi z nami co chce a my jedynie buczymy w pokoju nauczycielskim i na wszystko się zgadzamy.
Sam jestem nauczycielem i nie wierzę w akcje, która firmuje ZNP bo i tak nie liczy się z nim pani minister
Reforma tylko będzie miała znaczenie administracyjne, ale jakości nauczania nie poprawi. Prawdziwą reformą byłoby zmniejszenie liczebności uczniów w klasach, zlikwidowanie nadmiernej biurokracji w szkole, STABILIZACJA, nie ciągłe zmiany.
| This discussion has been closed. |
Re:
#461: -
Nikt i nic nie odbierze mi ani mojego powołania, pasji, ani mojej wiedzy, ani mozliwości bycia pedagogiem. Jeszcze się taki nie narodził.