Petycja_w_sprawie_kredytów_indeksowanych
Quoted post
nobody |
#50 Re: Re: 224mln dodatkowej nielagalnej kasy w kieszeni banksterów?2015-01-17 14:52#43: PROFŁ Anna - Re: Re: 224mln dodatkowej nielagalnej kasy w kieszeni banksterów?
Łączmy wszystkie siły ze wszystkich stron wszystkie grupy z tego zakresu RAZEM ! To jest dopiero siła , Jak na chwile obecną jest sporo grup zbierających pooszkodowanych. Liderzy powinni spotkać sie razem i postanowić czego się domagamy wszyscy i tylko w takiej sytuacji mamy siłe ! Tak inaczej moze byc róznie ! Zdecydowanie trzeba skoordynować działania. Nie chodzi mi o jeden wielki proces zbiorowy, ale stworzenie spójnej organizacji do wywierania presji na banki oraz wszelkie instytucje, które mogą się przyczynić do rozwiązania wciąż rosnącego problemu kredytów CHF. Grup "frankowych" rzeczywiście sporo się wytworzyło - wybiórcza i na pewno niepełna lista linków na końcu postu [niestety nie udało mi się jej tutaj wkleić :(]. To dobrze, ale teraz chyba nadszedł czas konsolidacji. Sugerowałbym, by pierwszym krokiem w tej konsolidacji działań, było stworzenie w jednym miejscu - np. na Google Docs - otwartej bazy kontaktowej grup, stowarzyszeń i osób zaangażowanych w sprawę. Spotkanie lub rozmowa (telefoniczna, Skype, Hangout) to rewelacyjny pomysł! Kiedy? ***
Na Facebooku powstała niepubliczna grupa dla osób z kredytami CHF: | ||
Odpowiedzi
Iwet |
#94 Re: Re: Re: 224mln dodatkowej nielagalnej kasy w kieszeni banksterów?2015-01-18 20:03:51#50: nobody - Re: Re: 224mln dodatkowej nielagalnej kasy w kieszeni banksterów? Jest juz przecież Stowarzyszenie- "Pro Futuris", które od dawna już tu udostępnia artykuły i info na facebooku. Pan Tomasz Sadlik tym się zajmuje. |
Gość |
#119 Re: Re: Re: 224mln dodatkowej nielagalnej kasy w kieszeni banksterów?2015-01-19 22:34:34#50: nobody - Re: Re: 224mln dodatkowej nielagalnej kasy w kieszeni banksterów? Nie wszyscy używają FB (ja tu jestem pierwszy raz, i na razie nie mam pojecia jak tu nawigować). Jak się wytworzy jakaś skonsolidowana grupa na FB, warto skontaktować się z zorganizowanymi grupami które prowadzą pozwy zbiorowe przeciwko bankom - mBank to 1250 osób, Millenium jakieś 3 tysiące, PKO BP dopiero wystartowało. Na tej bazie można by zbudować coś większego.Teoretycznie nawet parię polityczną. Wg danych bankowych frankowców jest jakis milion. Plus rodziny, to razem może dać 10% wyniku w wyborach.
|
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
#RatujmyFyrtel
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Stop przemocy wobec medyków - medyczna niebieska karta, rejestr agresywnych pacjentów teraz!
11153 Utworzone: 2025-04-29
Petycja przeciwko wycince alei wiązów i klonów na ul. Wojska Polskiego
188 Utworzone: 2025-05-03
#RatujmyFyrtel
2599 Utworzone: 2025-04-30
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
65354 Utworzone: 2025-02-13
Petycja w sprawie objęcia ochroną Stawów Podgórzyńskich
109 Utworzone: 2025-05-03
List otwarty w sprawie incydentu przy miejscu pamięci na pograniczu polsko-ukraińskim
285 Utworzone: 2025-05-01
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
449 Utworzone: 2025-04-16
Petycja dotycząca usunięcia ogrodzenia oddzielającego osiedla Dywizjonu 303 i Orlińskiego
173 Utworzone: 2025-05-01
Podwyżka dla pracownikow ORDERPICKER/ Bigger pay rise for ORDERPICKER
385 Utworzone: 2025-04-15
Przedszkola Publiczne Zagrożone
4632 Utworzone: 2024-11-18
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
1849 Utworzone: 2025-04-10
PETYCJA MIESZKAŃCÓW w sprawie likwidacji ogrodzenia oddzielającego teren Spółdzielni Mieszkaniowej od osiedla Polana Szaflarska
107 Utworzone: 2025-05-02
Zakaz Kolców
790 Utworzone: 2024-03-15
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa Aleksandra Miszalskiego
811 Utworzone: 2025-02-11
Utrzymanie przystanku w Lesznie przy linii kolejowej 214
18 Utworzone: 2025-05-03
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
18676 Utworzone: 2023-10-23
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
2454 Utworzone: 2025-03-04
Wprowadzenie zajęć z gier planszowych do szkół – myślę, gram, rozwijam się!
54 Utworzone: 2025-05-01
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
3189 Utworzone: 2025-03-18
Ochrona krajobrazu kulturowego Puław
69 Utworzone: 2025-04-28