II semestr, I roku filologi angielskiej, przejście w tryb zdalny do 30 września 2022

Chcielibyśmy zwrócić się z uprzejmą prośbą o przeczytanie tej petycji do końca.   W imieniu II semestru I roku filologii angielskiej w trybie niestacjonarnym, proszę o przywrócenie zajęć w trybie zdalnym - z wyjątkiem konwersacji. Wielu z nas zdecydowało się wrócić do swoich domów - w związku ze zdalnym nauczaniem - aby nie generować dodatkowych kosztów dla nas oraz dla naszych rodzin. Niestety, zostaliśmy wprowadzeni w błąd, ponieważ podczas przejścia w tryb zdalny zajęć, dostaliśmy informację, iż zajęcia będą odbywały się w takim trybie do 30 września 2022 roku.   Chcielibyśmy również wspomnieć o tym, co się dzieje teraz za naszą granicą. Masowo z Ukrainy zaczęli uciekać ludzie. Wiele mieszkań, hoteli czy nawet akademiki są masowo oblegane przez naszych sąsiadów. W związku z tym faktem, jest bardzo mało miejsc, gdzie można przenocować. Wielu z nas dojeżdża z najróżniejszych zakątków Polski. Są osoby z Podlasia, Śląska czy z Warszawy, które muszą wynająć pokój w hotelu, lub wstawać wczesnym rankiem, aby zdążyć na zajęcia na czas. Wynajęcie mieszkania to też nie jest prosta sprawa, ponieważ podczas okresu pandemii i zajęć zdalnych, znaleźliśmy miejsca pracy w pobliżu miejsc zamieszkania. Wielu z nas próbowało wynająć na dwa miesiące mieszkania, bo zaraz będą wakacje, niestety właściciele mieszkań nie godzą się na takie rozwiązania, a umowy często są na conajmniej rok.   Co ważne - zdalne nauczanie nie ma wpływu na jakość naszej nauki. Dlaczego tak myślimy? Po dwóch latach nauki zdalnej nauczyliśmy się razem, że jeżeli ktoś chce się nauczyć to i tak się nauczy. Mamy nadzieję, że przynajmniej do końca czerwca zostaniemy przeniesieni w tryb nauki zdalnej. Daje nam to czas na to, aby znaleźć nową pracę czy mieszkanie.   Proszę, ja w imieniu moich kolegów i koleżanek z filologii angielskiej o przywrócenie nas do końca czerwca w tryb nauki zdalnej.

Bartłomiej Pyśk    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Bartłomiej Pyśk do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.