SKATE IN PARK na stałe w Chorzowie

skateinpark_logo.png

Skate In Park to projekt stworzony z myślą o miłośnikach letnich sportów ekstremalnych, dla których zima jest smutnym czasem kiedy muszą odłożyć swoje pasje na bok. Już od 2006 staramy się tworzyć miejsca gdzie zimą można rozwijać swoje pasje. Od 2015 co zimę w Chorzowie przy ulicy Targowej 26 w hali numer 3 powstaje skatepark i rolkowisko Skate In Park. Obiekt wyjątkowy na skalę Polski i Europy. Dzięki wsparciu naszych partnerów do dyspozycji jest rozbudowany skatepark podzielony na sekcje dla zawansowanych i początkujących. Są trampoliny i elementy treningowe do nauki skoków. Do dyspozycji jest tor pumptrackowy na rowery, hulajnogi, rolki i deskorolki. Jak zawsze nie brakuje też miejsca na boisko do hokeja oraz tor o długości około 80 metrów do jazdy rekreacyjnej oraz sporo miejsca do rozłożenia kubeczków slalomowych. Dodatkowo, w tygodniu i w weekendy organizowane są lekcje jazdy w różnych dyscyplinach i na różnych poziomach zaawansowania, a podczas ferii zimowych organizowane są codziennie warsztaty i półkolonie. Obiekt z roku na rok cieszy się co raz większą popularnością i przyciąga zapaleńców nie tylko ze Ślaska ale z całej Polski, Czech, Niemiec czy Ukrainy. Koszty utrzymania obiektu nia pozwalają nam na prowadzenie działalności przez cały rok i tworzymy go tylko na okres zimowy. Polska ze swoim klimatem potrafi nawet latem zaspokczyć dwu tygodniowym deszczem albo silnym wiatrem w okresie wiosennym czy jesiennym co często uniemożliwia jazdę na otwartych obiektach. Chcemy pokazać włodarzom miasta, że taki obiekt może działać przez cały rok. Dzięki waszemu wsparciu będziemy w stanie pokazać urzędnikom, że taki obiekt jest potrzebny, a przy odpowiednim zarządzaniu potrafi być rentowny i samowystarczalny. Jeżeli jesteś za pomysłem utrzymania Skate In Park nie tylko zimą poprzyj naszą inicjatywę.

SIP_2017-2018.jpg

Paweł Komosa Stowarzyszenie Kulturalno-Sportowe "Green"    Skontaktuj się z autorem petycji