STOP - Maszty telefonii komórkowej w Olecku

Mieszkańcy Gminy Olecko nie zgadzamy się z decyzją nr 239 z dnia 22 sierpnia 2019 oraz decyzją nr 245 z dnia 28 sierpnia 2019 wydanymi przez Starostę w sprawie budowy dwóch masztów telefonii komórkowej. Maszty mają być zlokalizowane na działkach 84/1 przy ul. Szosa do Świętajna oraz na działce 58/5 przy ul. Tartacznej. Wysokość masztu przy ul. Szosa do Świętajna ma wynosić 52 m a na ulicy tartacznej 62 m.

Maszty mają być wybudowane na działkach, które są objęte miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego gdzie są zapisy dotyczące zabudowy mieszkaniowej oraz mieszkaniowo usługowej. Ponadto w odległości około 300 m znajdują się bloki mieszkalne osiedla Siejnik I.

W odległości około 400 m od planowanych masztów przy ul. Produkcyjnej znajduje się aktywny maszt telefonii komórkowej na działce objętej planem zagospodarowania przestrzennego na terenie do tego przeznaczonym .

Jako najbardziej narażeni na negatywny wpływ promieniowania elektromagnetycznego jesteśmy zbulwersowani postępowaniem Starosty Oleckieg.

Klub Radnych Olecko Nasze Miasto    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Klub Radnych Olecko Nasze Miasto do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.