Zmiana decyzji o odwołaniu Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Hażlachu

My, niżej podpisani, zwracamy sie z uprzejmą prośbą o uchylenie zarządzenia nr 0050.186.2020 Wójta Gminy Hażlach z dnia 18 sierpnia 2020roku w sprawie odwołania Pani Agnieszki Pilch ze stanowiska Dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Hażlachu, które wydane było na podstawie art. 66 ust. 1 pkt 2 oraz art. 29 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016r. - Prawo oświatowe (t.j. Dz. U. z 2020r. poz.910) oraz art. 30 ust.2 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym (t.j. Dz. U. 2020r. poz. 713).

Uzasadnienie zarządzenia, które dotyczy dzialań remontowych w Szkole Podstawowej im. "Trzech Braci" w Hażlachu (obecnie Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Hażlachu) w 2009r. jest w naszej ocenie nieadekwatne do podjętych decyzji Wójta Gminy Hażlach. Prace, które stały się przedmiotem sprawy, zostały wykonane podczas obecnego remontu, jak zostało to zalecone w piśmie z 8 czerwca 2009r. przez Komendę Powiatową Państwowej Straży Pożarnej w Cieszynie.

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Hażlachu    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, upoważniam Zespół Szkolno-Przedszkolny w Hażlachu do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.