Organizacja 5. zjazdu studiów magisterskich w trybie zdalnym

Szanowna Magnificencjo,

Zwracamy się do Pana z prośbą o rozważenie możliwości organizacji w trybie zdalnym 5. zjazdu semestru letniego studiów magisterskich, który planowany jest na pierwszy weekend maja. Uzasadniamy to szczególnym terminem tego zjazdu, który wypada w majówkę, kiedy większość studentów oraz pracowników będzie na przebywać poza Warszawą.

Podczas majowego weekendu wielu z nas planuje podróże i spędzenie czasu z rodzinami, co sprawia, że fizyczna obecność na uczelni w tym czasie jest utrudniona. Jest to okres, który tradycyjnie poświęcamy na relaks i odprężenie.

Zorganizowanie 5. zjazdu w trybie zdalnym pozwoliłoby nam uczestniczyć w nim bez konieczności rezygnacji z planowanych wcześniej aktywności. Dzięki temu będziemy mogli kontynuować naszą naukę bez zaniedbywania innych aspektów życia osobistego. Pragnę nadmienić, że jako studenci wykazujemy gotowość do aktywnego uczestnictwa w zajęciach online, co potwierdzają nasze doświadczenia z poprzednich semestrów.

Dodatkowo, warto podkreślić sytuację pracowników Centrum Nauczania Języków Obcych, którzy zgodnie z aktualnym rozporządzeniem nie mogą zorganizować lektoratów zdalnie. Umożliwienie organizacji zjazdu w trybie zdalnym pozwoliłoby na równomierne i spójne prowadzenie zajęć, eliminując niepotrzebne zatory w harmonogramie. Dlatego też, elastyczne podejście do zdalnego charakteru 5. zjazdu będzie nie tylko korzystne dla studentów, ale także dla pracowników dydaktycznych, którzy angażują się w nasz proces edukacyjny.

Mając na uwadze powyższe, zwracamy się do Pana z prośbą o rozważenie naszej petycji i umożliwienie organizacji 5. zjazdu studiów magisterskich sobotnio-niedzielnych w trybie zdalnym. Liczymy na zrozumienie i wsparcie naszych potrzeb oraz elastyczność w podejściu do organizacji zajęć.

Z wyrazami szacunku,

Brać studencka Szkoły Głównej Handlowej

-------

* Przy podpisywaniu petycji proszę korzystać z uczelnianego adresu email

Podpisując, upoważniam Jakub Będkowski do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.