Szlaki 4x4

173800020_296207638627040_9166797956233095010_n.jpgSzanowni! W imieniu swoim oraz środowiska offroadowego chciałbym zaapelować do Lasów Państwowych o podjęcie decyzji w sprawie wytyczenia ścieżek i szlaków turystycznych 4x4 w naszych lasach wzorem państw zachodnich. Jazda, podróżowanie autem 4x4 jest coraz częstszym sposobem spędzania wolnego czasu. Niestety, obecnie w lasach nie ma warunków do tego. Pozamykane szlabanami otwieranymi tylko na potrzeby LP, myśliwych czy wycinek drzew często ograniczają dostęp i stwarzają sytuacje patologiczne, gdzie ktoś bezmyślnie rozjeżdża leśne dukty. Stworzenie ścieżek 4x4 umożliwiłoby korzystanie z dobrodziejstw natury z jej poszanowaniem. Zwracamy się więc do LP z prośbą, aby podjęła decyzję o wytyczeniu i oznakowaniu ścieżek 4x4. Zwiększyłyby one turystykę, legalny przejazd w obrębie lasu wyznaczonymi szlakami 4x4 i przyczyniłyby się do wzrostu popularności jazdy autem 4x4 w cywilizowany sposób.

Podpisując, upoważniam RoadTripSquad do przekazania informacji podanych przez mnie w formularzu osobom, które podejmują decyzje w niniejszej kwestii.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.